Pentru solicitări sau informații,
te rugăm folosește formularul următor:
Proiecte
Comunitatea
Modernizarea Târgului din localitatea General Scărișoreanu (proiect în curs de dezvoltare). Scopul proiectului, care respectă întru totul conceptul de dezvoltare durabilă a unei societăți, este refacerea târgului din localitatea constănțeană General Scărișoreanu.
Cel mai mare târg agro-alimentar din județul Constanța, care funcționează de 20 de ani și care este tranzitat, săptămânal, de mii de persoane, a intrat, prin intermediul ADDJC, într-un amplu program de modernizare, pentru a se alinia standardelor europene în care trebuie să funcționeze o astfel de locație.
Infrastructura de pescuit
ADDJC Constanța, împreună cu CJ Constanța și cu mai multe primării din județ, dezvoltă un amplu proiect, cu finanțare europeană, privind porturile pescărești, adică punctele de debarcare la Marea Neagră și la Dunăre.
Proiectul este esențial pentru județul Constanța, având în vedere că, în această zonă, pescuitul comercial, în mod special pescuitul la scară mică, este o activitate zilnică pentru o parte semnificativă a populației.
În prezent, din punct de vedere al infrastructurii pescuitului la scară mică, atât pentru pescuitul la Marea Neagră, cât și pentru cel la Dunăre, nu există niciun port pescăresc organizat conform prevederilor UE.
În acest sens, ADDJC Constanța, în parteneriat cu autoritățile locale, a evaluat peste 90 de locații din județ, unde pot fi construite sau modernizate porturi pescărești. Studiile tehnice au arătat că șapte astfel de locații sunt eligibile pentru a putea beneficia de finanțări europene. ADDJC Constanța a pregătit deja proiectele, în valoare de peste 30 de milioane de euro, care urmează a fi depuse de autorități, pentru a primi finanțate. Este vorba despre trei porturi pescărești la Marea Neagră (Constanța, Costinești și Năvodari) și patru porturi pescărești la Dunăre (Hârșova, Cernavodă, Oltina și Ghindărești).
Educația
Un proiect de dezvoltare durabilă în care ADDJC s-a implicat împreună cu autoritățile locale este dezvoltarea învățământului dual. Demarat în toamna lui 2021, proiectul este realizat de Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța în parteneriat cu UMEX și cu Alianța pentru dual și constă în înființarea unei clase de acest tip, la Liceul „I.N. Roman”.
Proiectul va fi dezvoltat în următoarea perioadă, prin înființarea a trei centre tehnice: unul dedicat industriei hoteliere/ospitalității, unul dedicat meseriilor creative (foto, design, cinematografie etc) și unul destinat ingineriei generale (mecanică agricolă, sudori, forori etc).
Consultanța
La inițiativa președintelului Consiliului Județean Constanța, domnul Mihai Lupu, a fost constituit, la nivelul Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, un grup de lucru în cadrul căruia UAT-urile din județ primesc sprijin tehnic şi economic de specialitate, pentru implementarea unor proiecte privind accesul la rețeaua națională de gaze naturale. Extinderea și modernizarea rețelelor de gaze este esențială în implementarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța.
Infrastructura rutieră
Între proiectele scrise și depuse de către ADDJC, în parteneriat cu autoritățile locale, sunt opt din cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea acestora este de aproximativ 400 de milioane de lei și se traduce prin modernizarea a 100 de kilometri de drum județean. Importanța unor astfel de investiții în modernizarea infrastructurii rutiere este estențială în perspectiva dezvoltării durabile a unei societăți.
Cele opt proiecte de infastructură rutieră:
1. Modernizarea DJ 223B, tronson de la Ivrinezu Mic până la intersecție cu DJ 223. Tronsonul de drum are o lungime de peste 7 km, iar valoarea proiectului este de 29,5 milioane de lei.
2. Modernizarea DJ224, tronson de la intersecție cu DC 63 până la Băltăgești. Tronsonul de drum are o lungime de 5,2 km, iar valoarea proiectului este de peste 22,3 milioane de lei.
3. Modernizare DJ 225, tronson de la Nicolae Bălcescu până la Târgușor. Tronsonul de drum propus spre modernizare are o lungime de 8,55 km, iar valoarea proiectului este de
peste 34,4 milioane de lei.
4. Modernizarea DJ 381, tronson de la Potârnichea până la intersecția cu DJ 308. Tronsonul de drum are o lungime de aproximativ 11 km, iar valoarea proiectului este de 47 milioane de lei.
5. Modernizare DJ 391, tronson de la Tuzla până la Biruința. Tronsonul de drum are o lungime de 11,7 km, iar valoarea proiectului este de 47,46 milioane de lei.
6. Modernizarea DJ 391, tronson de la Viroaga/DJ 391A până la intersecția cu DJ 392. Tronsonul de drum are o lungime de 9,5 km, iar valoarea proiectului este de 41,57 milioane de lei.
7. Modernizare DJ 392, tronson de la Amzacea până la Vânători și prelungire Vânători până la intersecție cu DN39C. Tronsonul de drum are o lungime de 17,42 km, iar valoarea
proiectului este de peste 75,3 milioane de lei.
8. Modernizarea DJ 393, tronson de la Techirghiol până la Arsa. Tronsonul de drum are o lungime de 23,65 km, iar valoarea proiectului este de aproximativ 89 de milioane de lei.
Turismul
Digitalizarea sistemului de promovare turistică a Constanței (proiect în curs de dezvoltare).
Dezvoltarea unui centru virtual de promovare și informare turistică, accesibil tuturor turiștilor, dar și celorlalți cetățeni, prin care să le fie furnizate acestora informații actualizate în timp util referitoare la: disponibilitatea locurilor de cazare, restaurante, locuri de agrement, trasee turistice, stații de alimentare cu carburant/energie, asistență medicală, locuri de joacă pentru copii, obiective turistice, obiective religioase, precum și legătura directă cu instituțiile care se ocupă de siguranța publică.